Tensapparaat om hoofdpijn te verhelpen

Casper Doorn
Casper Doorn
16 september 2022

Hoofdpijn is een vervelend kwaaltje waar iedereen van tijd tot tijd mee te maken krijgt. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn waar je mee te maken kunt hebben, met elk een eigen oorzaak. Gelukkig bestaan er tegenwoordig veel manieren om hoofdpijn te verhelpen. Laten we een kijkje nemen naar de verschillende soorten hoofdpijn en hoe je ze kunt verhelpen.

Spanningshoofdpijn

Deze term voor hoofdpijn is een verzamelnaam voor allerlei vormen van aspecifieke hoofdpijn. Deze vorm van hoofdpijn komt het vaakst voor. Spanningshoofdpijn bestaat uit een drukkend of knellend gevoel in je hoofd. De oorzaak van spanningshoofdpijn is al af te leiden uit de naam, het ontstaat meestal door spanning of stress. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Het is ook mogelijk om deze vorm van hoofdpijn te krijgen door medicatie of door het drinken van koffie. Het gebruik van een tensapparaat kan de hoofdpijn verminderen door de ontspannende werking. Een tensapparaat geeft kleine schokken op je lichaam, hierdoor kun je relaxen en genieten van een aangename massage.

Cervicogene hoofdpijn

Dit is een term voor hoofdpijn ontstaat uit de nek, meestal heeft dit te maken met spieren die vastzitten. Cervicogene hoofdpijn bestaat uit een constant aanhoudende hoofdpijn in het voorste gedeelte van je hoofd. De oorzaak voor deze vorm van hoofdpijn kan komen door een slechte houding of na een val. Cervicogene hoofdpijn komt vaker voor bij scholieren en kantoormedewerkers omdat zij gedurende de dag langdurig een verkeerde houding hebben. De oplossing is ontspanning en het losmaken van de spieren. Dit kan door het gebruik van een tensapparaat. Een tensapparaat heeft opzetstukjes die verbonden kunnen worden met de specifieke plaatsen waar gemasseerd moet worden. Zo kan het probleem bij de oorzaak aangepakt worden.

Intermittent fasting hoofdpijn

Deze vorm van hoofdpijn ontstaat doordat het lichaam niet gewend is aan de intervallen waarop je kan eten. De hoofdpijn bij intermittent fasting heeft dezelfde symptomen als spanningshoofdpijn. Het ontstaat doordat je lichaam aangeeft dat het voedsel nodig heeft, alleen is dit niet het geval. Je lichaam is nog niet gewend aan je nieuwe schema van eten. Het verhelpen van deze vorm van hoofdpijn kan op een aantal manieren. In het begin is het vooral belangrijk rustig aan te doen in de interval dat je niet eet. Hierbij kan ontspanning ook een bevorderende werking hebben. Met een tensapparaat kan je relaxen en krijg je een heerlijke massage, perfect om je rustig te houden. Goed water drinken is ook een factor waardoor de hoofdpijn verminderd kan worden. Na een tijdje zal de hoofdpijn ook vanzelf weggaan omdat je lichaam aan het nieuwe schema gewend is. Vanaf dat moment zal de hoofdpijn niet meer terugkeren.

Lees ook:  Waarom je spieren sneller herstellen na een massage

Meer nieuws