Het belang van training tijdens het sporten

Casper Doorn
Casper Doorn
29 juli 2022

Als je gaat sporten is de kleding heel belangrijk. De juiste kleding zorgt er namelijk voor dat je je goed kan blijven bewegen tijdens het uitoefenen van de sport. Vooral bij duursporten is dit belangrijk en kan het er zelfs voor zorgen dat je minder last hebt van spier en gewrichtspijn. Om je te helpen met het kiezen van de juiste soort kleding, hebben wij een blog geschreven over de verschillende soorten kleding die je kunt dragen bij het sporten.

Fitness kleding, wat heb ik nodig?

Fitness kleding is misschien wel de meest veelzijdige van deze lijst, want in principe kun je in vrijwel in elke soort sport kleding fitnessen. Of dat nu een joggingsbroek van black bananas is of t-shirt van Niké , beide zijn geschikt als fitness kleding. Het vinden van een juiste outfit om te fitnessen zal je dan ook niet veel tijd kosten. Er zijn echter bepaalde kledingstukken die je beter niet aan kunt doen in de sportschool. Jeans, jurken en chino's zijn hier enkele voorbeelden van, maar ook teen slippers zijn af te raden.

Tennis en padel kleding, strak en sportief

Bij tennis en padel kleding heb je vooral baat aan strakke en sportieve kleding. Deze kleding zorgt er namelijk voor dat jij gemakkelijk vrij kan blijven bewegen en daardoor hier geen last van ervaart. Doordat je kleding lekker strak zit , zal je ook minder wind en luchtopvangen en daardoor niet worden tegenehouden. Wijde kleding zorgt er juist voor dat de wind wordt opgevangen en kan ervoor zorgen dat je meer druk voelt tijdens het sporten. Het wordt dan ook sterk afgeraden om loszittende kleding van black bananas tijdens het sporten te dragen.

Atletiek en wiel ren kleding, zeer strak en sportief

Net zoals bij tennis en padel is het aan te raden om bij zowel atletiek als wielrennen strakke kleding te dragen. Doordat de kleding strak om het lichaam zit, zal er minder wind kunnen worden opgevangen en daardoor zal je dus minder worden tegengehouden. Je ziet dan ook nooit iemand bij atletiek met een wijde hoodie van black bananas. In plaats daarvan zie je vooral strakke shirtjes van Niké en speciale hardloop leggings van verschillende merken. Ook bij wielrennen geldt hetzelfde, maar wordt dit ook nog gedaan om te voorkomen dat er kleding in het wiel blijft hangen.

Conclusie: kleding is belangrijk!

In conclusie, de juiste kleding dragen tijdens het sporten is dus heel belangrijk. Het zal ervoor zorgen dat je beter kunt presteren en het zorgt ervoor dat je minder kans hebt op blessures!

Lees ook:  EMDR therapie: zo werkt het

Meer nieuws