Jij kunt wel wat extra eiwitten gebruiken!

Casper Doorn
Casper Doorn
11 december 2021

Als je een zeer actief persoon bent is het gemakkelijk om via eiwit shakes je dagelijkse eiwit behoefte binnen te krijgen.

Voor je lichaam duurt het langer om eiwitten af te breken, dan koolhydraten. Dit betekent dat je ook langer een verzadigd gevoel hebt van eiwitten. Dit kan helpen om af te vallen als je genoeg beweegt.

Eiwit shakes werken op 3 manieren

Dit is wat eiwit shakes voor jou lichaam doen:

  • Spiermassa
    Als je na een flinke work out een eiwitshake of vegan eiwitshake drinkt, geef je jouw lichaam meteen de juiste voedingsbouwstenen om spieren te herstellen en weer op te bouwen.
  • Spier schade voorkomen
    Doordat jij je spieren de benodigde voedingsstoffen geeft, wordt spierschade voorkomen.
  • Bevorderd herstel
    Zoals hierboven al benoemd bevorderd een vegan eiwitshake het herstel van de spieren ook na een duurtraining.

Wie kunnen een eiwit shake gebruiken?

Uiteraard zijn eiwitshakes zeer gunstig voor sporters en mensen die spiermassa willen opbouwen. Wanneer je af wilt vallen of je uithoudingsvermogen wilt verhogen, is het ook een goed idee om een vegan eiwitshake te drinken.

Eiwit shakes kunnen ook een zeer toegevoegde waarde zijn wanneer je herstellende bent van een ongeval, bijvoorbeeld. Het is gemakkelijke manier om aan voldoende eiwitten te komen, zonder onnodige calorieën te nuttigen.

Kan je niet gewoon genoeg eiwitten uit je dagelijks voeding halen?

Het is zeker mogelijk om je dieet zorgvuldig aan te passen en hier voldoende eiwitten uit te halen. De eiwit behoefte is wel heel verschillend per persoon. Wanneer je zittend werk doet heb jij bijvoorbeeld minder eiwitten nodig, dan wanneer je de hele dag in beweging bent. Het kan dus voorkomen dat je wegens tijd gebrek, niet aan je dagelijkse eiwitten komt. Door een eiwit shake te drinken, weet je dat je jou benodigde eiwitten al binnen hebt. Daar hoef je je dan al geen zorgen om te maken. Naast eiwitten zitten er ook andere vitamines en mineralen in eiwit shakes. Deze zijn uiteraard ook uit de juiste voeding te halen maar met een eiwit shake hoef je je daar al niet meer druk over te maken.

Lees ook:  Het belang van massages en sport

Meer nieuws