Iedereen kent het wel. Je bent begint aan intensieve en zware workout waarvan je weet dat je achteraf veel spierpijn zult krijgen. Het liefste had je dat de spierpijn niet zo hevig zou zijn. Wanneer uit bed komt voel je het dan al meteen, argh. Het lopen van trappen en het bukken is daarnaast ook echt geen pretje. Toch moet je er helaas mee leven, toch? Nee, dat hoeft niet. Er zijn namelijk verschillende oplossingen mogelijk om het herstel van je spieren te verkorten en dus de duur van spierpijn ook te verkorten. Spierpijn compleet overslaan is geen optie. Het is juist iets goed. De spierpijn geeft namelijk aan de je spier zich aan het aanpassen zijn om jij flink hebt getraind. Denk nu niet dat het hebben van enorme spierpijn nadat je voor het eerst flink bent gaan sporten er meteen voor zorgt dat je een flinke partij spieren krijgt. Nee, zo werkt dat niet. De trainingen moet je opbouwen. Je zult al snel merken dat de spierpijn zal even nemen en je spieren uiteindelijk zullen toenemen. Bouw een trainingen dus altijd langzaam.

Een post-workout gebruiken

Om het herstel van je spieren te versnellen en dus de spierpijn te verminderen is het mogelijk om te kiezen voor Nutrigo Lab Regeneration. Deze ultieme post-workout zorgt ervoor dat je veel sneller herstelt door een combinatie van een aantal voedingsstoffen. Zo vermindert deze post-workout de vermoeidheid na het sporten. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld nog moet werken na een flinke workout. Daarnaast ondersteunt het je spierregeneratie en verhoogt het de synthese van spiereiwitten. Als laatste vult de post-workout ook direct aminozuren aan. Dit alles zorgt ervoor dat je spieren dus veel sneller herstellen en dat de spierpijn dus wordt beperkt.

Een Tens apparaat tegen spierpijn

Een andere mogelijkheid om de spierpijn te verminderen is het gebruik van een Tens apparaat. Hoe lekker is het om na het sporten een lekkere massage te krijgen waarbij alles eens even goed wordt los gemasseerd. Het Tens apparaat is in te zetten op veel verschillende plekken van je lichaam. De fabrikant van het apparaat adviseert om het Tens apparaat zo’n 15 minuten per dag te gebruiken voor een goed resultaat. Tijdens deze 15 minuten kun je kiezen voor een heerlijke nek-, schouder-, rug-, middel-, been- of armmassage. Het Tens apparaat heeft als grote voordeel dat het 8 verschillende standen heeft waarmee de juiste massage altijd wordt gevonden. Daarbij komt nog eens dat het Tens apparaat 15 verschillende niveaus van intensiteit heeft. Het herstel van jouw spieren en het verminderen van spierpijn komt helemaal goed met een Tens apparaat.

Een ijsbad of koud bad

Een alternatieve mogelijkheid is om te kiezen voor een ijsbad of een koud bad na een workout. Het verhaal gaat dat een koel bad het spierherstel bevorderd. Zo zijn er veel atleten die na een wedstrijd direct in een ijsbad springen om het herstel van de spieren te versnellen en de spierpijn te verminderen. Nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft echter, aangetoond dat dit niet werkt. Het herstel van spieren wordt zelfs afgeremd door de kou. Het enige effect dat het op je lichaam kan hebben is het placebo-effect. Men denkt dat het werkt waardoor dat het ook werkt. Het komt dan dus niet door de kou van het water. Mensen die zich prettig voelen bij het nemen van een duik in ijskoud water mogen dat gewoon blijven doen. Bij deze mensen is er dus sprake van een placebo-effect. Voor alle andere mensen is het nemen van een ijsbad sterk af te raden.

Lees ook:  Massagestoel kopen: Waarom een massagestoel de investering waard is

Meer nieuws