Warme dagen en opgezwollen voeten

Casper Doorn
Casper Doorn
21 juli 2022

De zomer is hier, en dat is met name te merken aan de hoge temperaturen. Zelfs in ons eigen kikkerlandje lopen de temperaturen nu tot ver boven de 30 graden. Sommigen zullen hier blij mee zijn terwijl anderen het liever een beetje koeler zien. Met het warme weer ervaar je soms ook lichamelijke klachten. Denk hierbij aan veel zweten en opgezette ledematen. Bij veel lopen of bij het dragen van dichte schoenen is er ook een aanwezige kans dat je last krijgt van opgezwollen voeten. Op zo’n moment houden je voeten veel vocht vast waardoor deze gaan uitzetten. We vertellen je graag wat jij kunt doen om het hoofd koel te houden tijdens deze warme dagen.

Houdt je lichaam koel

Het belangrijkste om opgezwollen voeten tegen te gaan is om zo veel mogelijk verkoeling op te zoeken. Probeer daarom in koelere ruimtes te verblijven om de hitte te ontlopen. Wil jij toch genieten van je tuin, maar is het eigenlijk te warm? Kies dan voor een houten overkapping Groningen. Met een houten overkapping kun je een gedeelte van je tuin overdekken met hout, waardoor je meer schaduw hebt. Zo kun je dan toch genieten van je tuin zonder in de volle zon te zitten en opgezwollen voeten te krijgen.

De voetjes de lucht in

Merk je dat je voeten beginnen op te zwellen? Probeer je voeten dan eens hoog in de lucht te houden. Ook kun je op een bank of stoel gaan zitten en je voeten laten rusten op de tafel of een andere stoel. Door je voeten omhoog te houden stroomt er minder bloed en vocht naar je voeten. Vaak neemt de zwelling in de voeten dan al snel af. Zo kun je er dus in een korte tijd voor zorgen dat jouw opgezwollen voeten weer verdwijnen.

Masseren om het vocht af te voeren

Een massage aan de voeten kan er ook voor zorgen dat het vocht weer wordt afgevoerd. Dit kun je natuurlijk bij een masseur laten doen, maar er zijn ook diverse apparaten die er thuis voor zorgen dat jouw voeten kunnen ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een voetmassage apparaat. Met dit apparaat ervaar je de sensatie van een echte massage, simpelweg aan huis. Door je voeten te masseren wordt het vocht makkelijk en snel afgevoerd. Zo ben jij binnen een mum van tijd verlost van die vervelende opgezwollen voeten in de hitte.

Lees ook:  Het belang van mobiliteit

Meer nieuws