Padel is een sport die op dit moment hard aan het groeien is in Nederland, maar de sport bestaat al langer. Padel wordt dan ook steeds populairder en dan ook vooral onder de jongeren. Padel is een racket- en balsport. Over het algemeen speel je padel altijd met vier spelers. Een bal die op een tennisbal lijkt dient over het net gespeeld te worden. Padel lijkt erg veel op tennis, maar ook op squash. Het is hier eigenlijk een mix van. Padel kan dan ook erg leuk zijn als je het op de juiste manier speelt. Toch kun je er ook blessures aan overhouden. Dat wil je natuurlijk niet, want een blessure wil je het liefst voorkomen en als je er een hebt opgelopen wil je deze natuurlijk het liefste bestrijden. Ben je benieuwd naar de geschiedenis van padel, hoe je het speelt en hoe je een blessure kan voorkomen en bestrijden? Lees dan verder.
De sport komt vanuit Amerika en is al uitgevonden in 1898. In 1898 werd het Paddle tennis genoemd en is het uitgevonden door Frank Beal. Het was hierbij de bedoeling om sporten leuker en toegankelijker te maken voor kinderen. Paddle tennis had een speelveld dat vier keer kleiner was dan een normaal tennisveld en bovendien was het net lager gehangen. Er werd gespeeld met houten batjes. Deze batjes leken op de peddels van de Engelse reddingsboten. Hier komt dus ook de naam paddle tennis vandaan. Er wordt geen gebruik gemaakt van wanden bij deze versie en kan dus vergeleken worden met tennis zoals wij het kennen. Uiteindelijk werd het padel zoals wij het kennen ontwikkeld in Mexico. Dit begon in 1969. Een zakenman wilde als tennisliefhebber een tennisbaan in de tuin aanleggen, maar had niet genoeg ruimte. Er werd een veld gemaakt, drie keer zo klein als een tennisveld. Er werden kleine houten rackets gebruikt om te spelen, dezelfde als in Amerika werden gebruikt. Op het veld kon niet alleen tennis worden gespeeld, maar ook de sport Fronton. Een speler speelt hierbij richting een muur om zo een rally vol te houden. De Mexicaan combineerde paddle tennis en ferron en dat is dus het padel wat we nu kennen.
De spelregels van padel zijn eigenlijk hetzelfde als die van tennis. Als je vier opeenvolgende punten wint dan win je een game. Met zes games win je dan een set. Het team dat als eerste twee volledige sets gewonnen heeft wint de wedstrijd. Wel zijn de regels bij de opslag anders. De opslag moet bij deze sport onderhands worden gedaan.
Een blessure bij padel kan voorkomen en wil je natuurlijk het liefst voorkomen of anders zo snel mogelijk bestrijden. Je kan hier van alles voor doen, bijvoorbeeld een tensapparaat gebruiken. Een tensapparaat helpt je als je spierpijn hebt. Het apparaat geeft kleine stroomschokken die ervoor zorgen dat het pijnsignaal naar je hersenen wordt geblokkeerd. Door het apparaat ervaar je dus tijdelijk minder pijnklachten. Na gebruik ervaar je ook nog de voordelen van het apparaat, want het vermindert de klachten.