Wat te doen bij spierpijn?

Casper Doorn
Casper Doorn
11 april 2022

Spierpijn is natuurlijk altijd vervelend, maar het is ook iets wat iedereen die sport wel eens meemaakt! Vooral sporters op topniveau klagen vaak over vermoeide spieren en voelen dagen na het sporten vaak nog wat pijn. Wil jij spierpijn voorkomen of heb je momenteel last van spierpijn en wil je hier zo snel mogelijk vanaf komen? Lees dan de onderstaande tips

Voorkomen

Allereerst zijn er verschillende dingen die je kunt doen om spierpijn sowieso al te kunnen voorkomen. Ten eerste is het belangrijk dat je altijd een goede warming up doet en na het sporten een cooling down. Dit zorgt ervoor dat je spieren geactiveerd worden. Een warming up en cooling down bestaat uit het stretchen en wakker maken van je spieren. Wanneer je dit na het sporten doet zul je merken dat je de dag erna een stuk minder last van je spieren hebt. Ook is het slim om na het sporten even de sauna in te duiken of een flinke warme douche te nemen. Je zult dan zien dat je de dag erna een stuk minder last hebt van pijnlijke spieren.

Stretch tape

Heb je toch erge last van spierpijn de dag na het sporten? Plak je spieren dan af met stretch tape. Stretch tape zorgt ervoor dat je toch nog met minder pijn kunt sporten wanneer je spierpijn hebt. Zoek online op waar jij het beste tape kunt plakken wanneer je last hebt van spierpijn.

Voeding

Zorg ervoor dat je veel voeding met magnesium eet. Magnesium is een mineraal dat er voor zorgt dat jouw spieren weer kunnen herstellen en zorgt ervoor dat je spieren zich weer op gaan bouwen. Je kunt dan dus beter noten, zaden, pure chocolade, avocado’s en bananen eten. Deze voeding is rijk aan magnesium.

Beweging

Dit klinkt helemaal niet fijn, maar toch is het nodig dat je blijft bewegen wanneer de spierpijn nog te overzien is. Wanneer je de spieren laat rusten bij spierpijn zorgt ervoor dat je minder doorbloeding hebt in deze spieren waardoor ze juist langzamer gaan herstellen. Probeer goed te eten en slaap goed uit. Hierna kun je dan altijd even een rondje gaan joggen. Je kunt ook wanneer je last hebt van spierpijn onder een warme douche gaan staan en je spieren even goed door masseren. Dit zorgt ervoor dat de doorbloeding in jouw spieren weer goed door gaat lopen.

Rust

Ook al is het beter om te bewegen, wanneer de spierpijn echt heel extreem is kun je er beter voor kiezen om toch een dagje of twee rust te nemen. Je spieren moeten natuurlijk niet te hard beschadigt worden, anders kun je last krijgen van permanente schade. Zorg ervoor dat de meeste spierpijn in je lichaam weg trekt en ga dan weer beginnen met sporten!

Lees ook:  Wat zijn sportinlays en waarom gebruik je ze tijdens sportactiviteiten?

Meer nieuws