Je uithoudingsvermogen tijdens het sporten verbeteren

Casper Doorn
Casper Doorn
25 juli 2022

Ben je al een tijdje aan het sporten of wil je graag gaan sporten, maar merk je dat je uithoudingsvermogen niet goed is? Dan is nú de tijd aangekomen dat je eraan moet gaan werken. Er zijn namelijk verschillende manieren die ervoor zorgen dat je uithoudingsvermogen wordt verbeterd. Hoe je dit kunt doen, zullen we verder toelichten in deze blog. Met onze tips zul je in ieder geval een betere conditie krijgen dan ooit tevoren.

Een balans vinden

Om je uithoudingsvermogen te verbeteren is het natuurlijk van zelf sprekend dat je regelmatig doet bewegen of sporten. Door regelmatig te bewegen, denk hierbij aan drie tot vijf keer per week, zorg je voor een gemiddelde constante intensiteit. Het is dus verstandig om meerder keren per week een gemiddelde intensiteit aan te houden in plaats van één zeer intensieve training te houden.

Rust is daarbij ook enorm belangrijk. Je spieren moet na een intensieve training dan ook de tijd krijgen om te herstellen. Luister dan ook altijd goed naar je lichaam: bij spierpijn, vermoeide spieren of andere lichamelijke klachten is het misschien toch verstandig om rust te nemen.

Een intervaltraining

Een van de beste soort trainingen voor je uithoudingsvermogen is een intervaltraining. Tijdens een intervaltraining wissel je rustig en zeer intensieve beweging regelmatig af. Hierdoor verhoogt je hartslag snel, waardoor uiteindelijk je conditie weer verbeterd. Het is aan te raden om maximaal twee keer per week een intervaltraining te doen.

Een gezonde leefstijl

Bij het krijgen van een beter uithoudingsvermogen is een gezonde leefstijl over het algemeen ook enorm belangrijk. Met een gezonde leefstijl bedoelen we een gezond eetpatroon. Een gezond eetpatroon is geen dieet. Het is een gevarieerd voedingspatroon waarin je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Hierbij is het van belang slechte, bewerkte voedingsstoffen te vermijden. Om alle voedingsstoffen binnen te krijgen of bepaalde prestaties te verbeteren kunnen voedingssupplementen helpen. Een voorbeeld daarvan is sarms. Sarms geeft je een energie boost waardoor je uithoudingsvermogen wordt verbeterd.

Misschien wel het allerbelangrijkste bij het verbeteren van je uithoudingsvermogen is je eigen wil. Je moet bereid zijn om echt het uiterste uit jezelf te halen om zo jouw resultaten te verbeteren. Het zal niet van de een op de andere dag gaan gebeuren, maar met vallen en opstaan zul je resultaten behalen op de lange termijn.

Lees ook:  EMDR therapie: zo werkt het

Meer nieuws