Overspannen zijn, wat is het en wat merk je ervan?

Casper Doorn
Casper Doorn
11 juli 2022

Stressen door werk, we hebben er allemaal wel eens last van. Een beetje stress kan weinig kwaad, maar constante stress en druk tijdens je werk kan al snel resulteren in minder fijne situaties. Het is dan ook enorm belangrijk om dit op tijd aan te geven en ervoor te zorgen dat je de bron van de stress aanpakt. Doe je dit niet? Dan kun je al snel overspannen raken en dat wil je kosten wat kost voorkomen. In deze blog gaan we je meer vertellen over overspannen zijn, de symptomen en wat je eraan kan doen.

Hoe raak je overspannen?

Er zijn veel verschillende manieren waardoor je overspannen kan raken, maar in elke situatie heeft dit te maken met de stress die je ervaart tijdens het dagelijks leven of een groot deel van het dagelijks leven. Als je deze stress onder controle kunt houden is er niks aan de hand, maar als je dit niet lukt kan dit vervelende gevolgen hebben. Je kunt dan overspannen raken, waardoor je snel geïrriteerd , moe en zonder energie bent. Overspannen zijn is geen pretje en het kan lang duren voordat je je weer beter gaat voelen. Het is dan ook van noodzaak dat je hier op tijd de symptomen merkt die hiermee gepaard gaan en de nodige actie onderneemt.

Ik ben overspannen , wat nu?

Als je al overspannen bent is het ten eerste belangrijk om te weten waardoor dit komt. In vrijwel de meeste gevallen komt dit door werk en dus is het een logische stap om minder te gaan werken of om op zoek te gaan naar een nieuw baantje. Vervolgens is het belangrijk dat je met de vrije tijd die je nu hebt op zoek gaat naar ontspanning. Veel sporten of mediteren kan hierbij helpen, maar ook gezondere voeding kan al goed helpen. In sommige gevallen kun je ervoor kiezen om met een psycholoog erover te praten, maar dit hoeft lang niet altijd. Heb je ook nog last van veel spierpijn? Dan kan het gebruik van een tensapparaat je helpen om te ontspannen.

Opnieuw aan het werk gaan

Merk je dat je minder overspannen bent en weer op zoek bent naar wat meer uitdaging? Dan is het tijd om opnieuw aan het werk te gaan. Je kunt dit doen door op zoek te gaan naar vacatures en hiervoor te solliciteren, maar ook het linkedin profiel verbeteren kan je al veel waardevolle leads opleveren! Dit laat goed aan je omgeving zien dat je weer beschikbaar op de arbeidsmarkt bent en daardoor weer open staat voor nieuwe posities. Dit zal het voor recruitmentbureaus makkelijker maken om je te bereiken.

Schaam je er niet voor

Tenslotte , is het goed om te weten dat je je niet hoeft te schamen voor overspannen zijn. Het gebeurt enorm veel menen en jij bent lang niet de enige. In sommige situaties kan het zelfs goed zijn om een bericht hierover te typen tijdens het linkedin profiel verbeteren. Zo laat je namelijk je toekomstige werkgever zien dat je sterk bent en niet snel opgeeft, wat heel waardevol kan zijn.

Lees ook:  Zorgen voor je lichaam

Meer nieuws